henk-gineke.reismee.nl

Geld

Geld.

Geld moet je verdienen, of beter: je moet er voor werken. Na alle pracht en praal in de paleizen en forten hier in India, zijn we er wel achter dat alle maharadja's, sultans en koningen dat alles niet echt verdiend hebben; ze hebben er niet ècht voor gewerkt.

Heden ten dage bestaat nog steeds dat enorme verschil. Heel veel rijkdom enerzijds (70% ervan is in handen van slechts 5% van de bevolking!) en een schrijnende armoede anderzijds. In de stad prachtige huizen maar óók kinderen die op de vuilnishopen zoeken naar nog iets eet- of bruikbaars!

Ze bedelen veel, deze kinderen, ze zijn opdringerig, maar je móet het negeren.

Meisjes van 9 à 10 jaar worden 's ochtends door een soort maffia op straat gedropt met een 'leasebaby' op hun heup. Met hun nog platte kinderlijfjes bedelen ze, om 'eten voor hùn(!) baby'.

En àls je ze geld geeft, verdwijnt dat direct in een zak onder hun jurkje. Voor hun maffia!

Straatschoffies, die je eindeloos achterna lopen en vragen en bedelen om alles wat maar mogelijk is: geld, shampoo, pennen, chocola en ga zo maar door. Ze geven de moed niet gauw op! En daarbij zijn ze ook nog eens mateloos irritant, want 's avonds wacht hun maffia....

Ook al werken deze kinderen hard, zìj verdienen niets.

Maar wat als dan die ene jongen zonder armen, jou heel bescheiden zegt: 'ma'm, I've got a problem'. Hij kàn niet eens geld àànnemen.

Gelukkig zit er een zakje op zijn overhemdje.....

Allemaal kinderen van de rekening!

De kinderen van India verdienen béter!

Gineke.

Reacties

Reacties

wog

Henk en Gineke,
jullie verhalen worden steeds schrijnender. Wat een misbruik wordt er van mensen en met name kinderen gemaakt.
Henk, jij hebt iets met beesten! Ze vinden jou kennelijk niet aardig en dat lok zelfs soms uit...
Ik hoor het je tegen de stier zeggen: hé, jong...gvd....
Ik meen dat je ook al eens zoiets zei tegen een koffervis?!
Geweldige foto's!!
Ik geniet van jullie belevenissen.
Bedankt.
wog

Kariene

Wat een drama daar zeg! Ik kan me voorstellen dat het heel overweldigend is allemaal... Wil je ze niet allemaal mee naar huis nemen?? Behalve die koe van Henk dan. Ik hoop dat jullie toch nog een beetje genieten van de saaie dagen, hier begint vandaag de werkweek ook weer, dat wil je toch ook niet ;-)? En blijf nog maar meer van die mooie foto's maken!
Liefs Kariene

Sander

Hele mooie plaatjes hoor! Misschien handig om een zakje monopoly-geld mee te nemen? Blijf genieten!

jan

prachtige foto's, mooie verhalen. Ze hebben niets te eten maar wel een kernbom..... of slaat dat nergens op?! Ik heb niets met landen die hun bevolking onderdruken en knechten, maar kapitalen uitgeven aan oorlogsmateriaal en daar ook nog trots op zijn. De kinderen zijn altijd de dupe! toch?! Kijk erdoorheen en geniet van een wel erg bijzondere reis!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!